FKOGK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKPencarianPendaftaranLogin


 

 Kromo Inggil

Go down 
+9
dewalangit
pan65cint4
rizky
peksi cemeng
y.hery purwanta
sacho_eka
Asmaraningtyas
Ipung Purwanto
mbah sunar
13 posters
Pilih halaman : Previous  1, 2
PengirimMessage
mbah sunar
Camat
mbah sunar


Lokasi : PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation : 62
Join date : 24.10.09

Kromo Inggil - Page 2 Empty
PostSubyek: Kromo Inggil   Kromo Inggil - Page 2 Icon_minitimeWed Jun 09, 2010 6:30 pm

First topic message reminder :

Kromo Inggil

Kromo Inggil punika sawijining tingkatan alusipun boso tutur ingkang dipun ginakaken kangge pangandikan kalawan pangandikan ingkang:
1. dipun anggep langkung sepuh, kados Bapak/Ibu, kakang/mbakyu
2. dipun ormati/ajeni
3. dipun anggep nggadahi kalenggahan/Panguwaos : majikan, lurah, Guru. lsp.
Punika boso ngoko - kromo madyo - kromo inggil. Monggo sedherek2 kawula aturi njangkepi.
Anak -yoga-Putra
aku-kawulo/kulo-kawulo/kulo
aran-nama-asma
arep-ajeng-badhe
banyu-toya-toya
carita-cariyos-cariyos
dadi-dados-dados
dalan-radinan/radosan-margi
dhewé-piyambak-piyambak
doyan-purun-kersa
jaluk-nedi-suwun
Kembali Ke Atas Go down

PengirimMessage
Asmaraningtyas
Camat



Join date : 08.01.09

Kromo Inggil - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Kromo Inggil - Page 2 Icon_minitimeWed Nov 03, 2010 5:05 pm

menawi babi basa kraminipun nggih babi ugi kadosipun, duka nggih, kawula kok mboten jawi, namung menawi celeng basa kraminipun, nyuwun ngapunten, cemengan. sanes peksi cemeng loh...benten. Very Happy wah dados mboten sekeca kula...lha namung nggih makaten wontenipun....
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat



Join date : 08.03.08

Kromo Inggil - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Kromo Inggil - Page 2 Icon_minitimeSat Nov 27, 2010 12:17 pm

Krungu - Mireng/kapireng - Midangetaken
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas



Join date : 24.08.09

Kromo Inggil - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Kromo Inggil - Page 2 Icon_minitimeFri May 20, 2011 4:22 am

nginthil - melu - tumut - derek
leres menopo mboten njih..?
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
Asmaraningtyas
Camat



Join date : 08.01.09

Kromo Inggil - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Kromo Inggil - Page 2 Icon_minitimeSat May 21, 2011 9:24 am

rizky wrote:
nginthil - melu - tumut - derek
leres menopo mboten njih..?

salah
sing bener nginthil, ngenthel, nganthal, ngonthol... Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas



Join date : 24.08.09

Kromo Inggil - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Kromo Inggil - Page 2 Icon_minitimeSun May 29, 2011 4:41 pm

Asmaraningtyas wrote:
rizky wrote:
nginthil - melu - tumut - derek
leres menopo mboten njih..?

salah
sing bener nginthil, ngenthel, nganthal, ngonthol... Very Happy
coming good wedangan sek
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
pan65cint4
Koordinator



Join date : 06.09.10

Kromo Inggil - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Kromo Inggil - Page 2 Icon_minitimeSun May 29, 2011 5:09 pm

rizky wrote:
Asmaraningtyas wrote:
rizky wrote:
nginthil - melu - tumut - derek
leres menopo mboten njih..?

salah
sing bener nginthil, ngenthel, nganthal, ngonthol... Very Happy
coming good wedangan sek


No Coment...... lole lole ngakak ngakak ngakak repost
Kembali Ke Atas Go down
http://jogjaheritagecity.com
mbah sunar
Camat



Join date : 24.10.09

Kromo Inggil - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Kromo Inggil - Page 2 Icon_minitimeSat Jun 04, 2011 10:24 am

MLAKU - MLAMPAH - TINDHAK
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat



Join date : 08.01.09

Kromo Inggil - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Kromo Inggil - Page 2 Icon_minitimeSun Jun 05, 2011 8:48 am

ngacung ngaceng...krama inggile apa ya? ehhhh iya.... jumenengan....
Kembali Ke Atas Go down
mbah sunar
Camat



Join date : 24.10.09

Kromo Inggil - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Kromo Inggil - Page 2 Icon_minitimeMon Jun 06, 2011 11:51 am

mbok ngatno - bu ngatno - jengatno
Kembali Ke Atas Go down
dewalangit
Officer
dewalangit


Lokasi : Jl.jogja-wnsari km 20 Patuk.Dhaksinargha Bhumikarta.
Reputation : 39
Join date : 20.07.08

Kromo Inggil - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Kromo Inggil - Page 2 Icon_minitimeMon Jun 06, 2011 7:56 pm

turu - tilem-sare Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
http://www.saeahchim.co.kr/
bowo_wahyu
SatPam
bowo_wahyu


Lokasi : ngawen - karangmojo - djogdjakarta
Reputation : 6
Join date : 18.03.08

Kromo Inggil - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Kromo Inggil - Page 2 Icon_minitimeMon Jun 06, 2011 8:09 pm

Arêp - Ajêng - Badhé ngakakk
Kembali Ke Atas Go down
http://www.siapcetak.in
mbah sunar
Camat
mbah sunar


Lokasi : PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation : 62
Join date : 24.10.09

Kromo Inggil - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Kromo Inggil - Page 2 Icon_minitimeWed Jun 08, 2011 11:33 am

tangi - tangi - wungu
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas
rizky


Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

Kromo Inggil - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Kromo Inggil - Page 2 Icon_minitimeMon Aug 15, 2011 4:55 am

turu tilem sare
kuwalik opo malah kleru niku mbah

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
mbah sunar
Camat
mbah sunar


Lokasi : PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation : 62
Join date : 24.10.09

Kromo Inggil - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Kromo Inggil - Page 2 Icon_minitimeTue Jan 24, 2012 11:01 pm

gawa-bekta-asta [b]
Kembali Ke Atas Go down
Agus_Gogon
Pengawas
Agus_Gogon


Lokasi : karangetan rongkop GK pondok gede
Reputation : 109
Join date : 17.09.10

Kromo Inggil - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Kromo Inggil - Page 2 Icon_minitimeWed Jan 25, 2012 3:07 pm

madang nedi dahar Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
http://www.c-palm.com
igunawan
Koordinator
igunawan


Lokasi : Siak Sri Inderapura, Riau, Indonesia
Reputation : 1
Join date : 13.12.11

Kromo Inggil - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Kromo Inggil - Page 2 Icon_minitimeSat Jan 28, 2012 4:38 pm

turu-tilem-sare-nendro

pener mboten niku???
Kembali Ke Atas Go down
Asmaraningtyas
Camat
Asmaraningtyas


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

Kromo Inggil - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Kromo Inggil - Page 2 Icon_minitimeSat Jan 28, 2012 7:40 pm

adrianGP wrote:
madang nedi dahar Very Happy

mangane neng ndi?
Kembali Ke Atas Go down
Agus_Gogon
Pengawas
Agus_Gogon


Lokasi : karangetan rongkop GK pondok gede
Reputation : 109
Join date : 17.09.10

Kromo Inggil - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Kromo Inggil - Page 2 Icon_minitimeSat Jan 28, 2012 7:47 pm

mbah sunar wrote:
mbok ngatno - bu ngatno - jengatno
ngakak atos wetengku
Kembali Ke Atas Go down
http://www.c-palm.com
pan65cint4
Koordinator
pan65cint4


Lokasi : Playen
Reputation : 20
Join date : 06.09.10

Kromo Inggil - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Kromo Inggil - Page 2 Icon_minitimeSat Jan 28, 2012 8:41 pm

mbah sunar wrote:
Kromo Inggil

Kromo Inggil punika sawijining tingkatan alusipun boso tutur ingkang dipun ginakaken kangge pangandikan kalawan pangandikan ingkang:
1. dipun anggep langkung sepuh, kados Bapak/Ibu, kakang/mbakyu
2. dipun ormati/ajeni
3. dipun anggep nggadahi kalenggahan/Panguwaos : majikan, lurah, Guru. lsp.
Punika boso ngoko - kromo madyo - kromo inggil. Monggo sedherek2 kawula aturi njangkepi.
Anak -yoga-Putra
aku-kawulo/kulo-kawulo/kulo
aran-nama-asma
arep-ajeng-badhe
banyu-toya-toya
carita-cariyos-cariyos
dadi-dados-dados
dalan-radinan/radosan-margi
dhewé-piyambak-piyambak
doyan-purun-kersa
jaluk-nedi-suwun

lama di sumtra ngak tau kromo inggil... Very Happy

_________________
Hijauuuuu...!!!. ^_^
Kembali Ke Atas Go down
http://jogjaheritagecity.com
Asmaraningtyas
Camat
Asmaraningtyas


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

Kromo Inggil - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Kromo Inggil - Page 2 Icon_minitimeSat Jan 28, 2012 10:47 pm

pan65cint4 wrote:

lama di sumtra ngak tau kromo inggil... Very Happy

ya mulih to mas.ben ngerti..nek ra tak ajari pa? ning jare nggon iklan "wani pira?" Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
igunawan
Koordinator
igunawan


Lokasi : Siak Sri Inderapura, Riau, Indonesia
Reputation : 1
Join date : 13.12.11

Kromo Inggil - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Kromo Inggil - Page 2 Icon_minitimeSun Jan 29, 2012 12:10 am



lama di sumtra ngak tau kromo inggil... Very Happy[/quote]

kulo nggih ten sumatra lho.... pean sumatrane ngendi.....???
Kembali Ke Atas Go down
mbah sunar
Camat
mbah sunar


Lokasi : PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation : 62
Join date : 24.10.09

Kromo Inggil - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Kromo Inggil - Page 2 Icon_minitimeMon Jan 30, 2012 9:31 pm

kabéh-sedaya-sedanten
Kembali Ke Atas Go down
Agus_Gogon
Pengawas
Agus_Gogon


Lokasi : karangetan rongkop GK pondok gede
Reputation : 109
Join date : 17.09.10

Kromo Inggil - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Kromo Inggil - Page 2 Icon_minitimeWed Feb 01, 2012 4:23 pm

mbah sunar wrote:
mbok ngatno - bu ngatno - jengatno
ngakak ngakak ngakak
Kembali Ke Atas Go down
http://www.c-palm.com
Asmaraningtyas
Camat
Asmaraningtyas


Lokasi : Karangmojo
Reputation : 39
Join date : 08.01.09

Kromo Inggil - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Kromo Inggil - Page 2 Icon_minitimeWed Feb 01, 2012 5:14 pm

adrianGP wrote:
mbah sunar wrote:
mbok ngatno - bu ngatno - jengatno
ngakak ngakak ngakak

salah kuwi......... sing bener
jengatni, jengatno jengkole..
Kembali Ke Atas Go down
mbah sunar
Camat
mbah sunar


Lokasi : PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation : 62
Join date : 24.10.09

Kromo Inggil - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Kromo Inggil - Page 2 Icon_minitimeWed Feb 01, 2012 11:05 pm

jaga-jagi-reksa
Kembali Ke Atas Go down
macanWong7
Koordinator
macanWong7


Lokasi : www.batuzakar.net
Reputation : 5
Join date : 22.02.09

Kromo Inggil - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Kromo Inggil - Page 2 Icon_minitimeTue Dec 04, 2012 6:55 pm

mirsani - ndelok
Kembali Ke Atas Go down
http://www.batuzakar.net
Sponsored content





Kromo Inggil - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Kromo Inggil   Kromo Inggil - Page 2 Icon_minitime

Kembali Ke Atas Go down
 
Kromo Inggil
Kembali Ke Atas 
Halaman 2 dari 2Pilih halaman : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Kromo inggil
» Kromo inggil(boso alus Gunung kidul )paling alus se DIY
» Kamus Bahasa Krama Inggil..
» latihan boso kromo
» KROMO INGGL lan KOSOKBALEN

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: IT GADGET & EDU CORNER :: Boso Jowo-
Navigasi: