FKOGK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKPencarianPendaftaranLogin


 

 BOSO WALIKAN

Go down 
+8
Asmaraningtyas
prasetyo
dwikoe
sudi pramono
mbah sunar
rizky
Ipung Purwanto
must_ed
12 posters
Pilih halaman : 1, 2  Next
PengirimMessage
must_ed
Koordinator
must_ed


Lokasi : kaki gunung singa
Reputation : 8
Join date : 24.01.09

BOSO WALIKAN Empty
PostSubyek: BOSO WALIKAN   BOSO WALIKAN Icon_minitimeWed Jan 27, 2010 1:26 pm

Boso walikan yaiku boso sing dumadi soko tembung kang diwalik suku kata miturut aksara jawa (ha na ca ra ka). Biasa digunake dening kawula mudha Jogja kalebu kawula mudha Gunungkidul. Tau krungu istilah JAPEMETHE? kang tegese CAHE DEWE... DAB tegese MAS... DAGADU tegese MATAMU...lsp.

tak wiwiti yuk...

LUDHUNG DHEL NYEDHE
:cheers: :cheers: :cheers: :o*00: :o*00: :o*00:

_________________
BOCAH NDESO ARANG NGERTI KUTHO
Kembali Ke Atas Go down
must_ed
Koordinator
must_ed


Lokasi : kaki gunung singa
Reputation : 8
Join date : 24.01.09

BOSO WALIKAN Empty
PostSubyek: Re: BOSO WALIKAN   BOSO WALIKAN Icon_minitimeWed Jan 27, 2010 1:29 pm

sing isih bingung kanggo nggampangke iso download blogs iki
http://sylverskykaito.wordpress.com/2008/07/31/konversi-boso-walikan/

ARO DAB... BOSO WALIKAN 263481 BOSO WALIKAN 263481 BOSO WALIKAN 263481 BOSO WALIKAN 263481 BOSO WALIKAN 263481 BOSO WALIKAN 263481 BOSO WALIKAN 263481

_________________
BOCAH NDESO ARANG NGERTI KUTHO
Kembali Ke Atas Go down
must_ed
Koordinator
must_ed


Lokasi : kaki gunung singa
Reputation : 8
Join date : 24.01.09

BOSO WALIKAN Empty
PostSubyek: Re: BOSO WALIKAN   BOSO WALIKAN Icon_minitimeThu Jan 28, 2010 1:24 pm

nyony ya [p]odho bil kadsul???

_________________
BOCAH NDESO ARANG NGERTI KUTHO
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat
Ipung Purwanto


Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

BOSO WALIKAN Empty
PostSubyek: Re: BOSO WALIKAN   BOSO WALIKAN Icon_minitimeSat Feb 06, 2010 11:59 pm

Wah jian babakan iki aku angkat tangan mas... urung sinau jew...
Ayo konco2 sing ngerti gek ndang posting supoyo tambah Gemah...
Sumonggo.... :l0(())((:
Kembali Ke Atas Go down
must_ed
Koordinator
must_ed


Lokasi : kaki gunung singa
Reputation : 8
Join date : 24.01.09

BOSO WALIKAN Empty
PostSubyek: Re: BOSO WALIKAN   BOSO WALIKAN Icon_minitimeTue Feb 09, 2010 1:38 pm

Ipung Purwanto wrote:
Wah jian babakan iki aku angkat tangan mas... urung sinau jew...
Ayo konco2 sing ngerti gek ndang posting supoyo tambah Gemah...
Sumonggo.... :l0(())((:

ayo sinau bareng kang Ipung. coba download software konversi boso walikan neng blogs iki:
http://sylverskykaito.wordpress.com/2008/07/31/konversi-boso-walikan/

_________________
BOCAH NDESO ARANG NGERTI KUTHO
Kembali Ke Atas Go down
Ipung Purwanto
Camat
Ipung Purwanto


Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

BOSO WALIKAN Empty
PostSubyek: Re: BOSO WALIKAN   BOSO WALIKAN Icon_minitimeSat Feb 20, 2010 11:52 pm

must_ed wrote:
Ipung Purwanto wrote:
Wah jian babakan iki aku angkat tangan mas... urung sinau jew...
Ayo konco2 sing ngerti gek ndang posting supoyo tambah Gemah...
Sumonggo.... :l0(())((:

ayo sinau bareng kang Ipung. coba download software konversi boso walikan neng blogs iki:
http://sylverskykaito.wordpress.com/2008/07/31/konversi-boso-walikan/

Aku iseh durung mudeng mas...
Tak dadi pendengar wae...Monggo di lanjut... Bagoos
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas
rizky


Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

BOSO WALIKAN Empty
PostSubyek: Re: BOSO WALIKAN   BOSO WALIKAN Icon_minitimeWed Mar 03, 2010 7:37 pm

Angel tenan jebulane... inyong dak midanget akeun wae je kang... frustasi frustasi frustasi

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
must_ed
Koordinator
must_ed


Lokasi : kaki gunung singa
Reputation : 8
Join date : 24.01.09

BOSO WALIKAN Empty
PostSubyek: Re: BOSO WALIKAN   BOSO WALIKAN Icon_minitimeFri Mar 05, 2010 11:47 am

we lha ra entuk kanca ngobrol tenan kih... Sad Sad Sad

_________________
BOCAH NDESO ARANG NGERTI KUTHO
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas
rizky


Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

BOSO WALIKAN Empty
PostSubyek: Re: BOSO WALIKAN   BOSO WALIKAN Icon_minitimeMon Mar 29, 2010 4:15 pm

aku lagi mempelajari.
yen nggolekki konsonane awal iso. ning njur ngabungke vokale hura biso je kang. frustasi frustasi
BOSO WALIKAN Efm15u

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
mbah sunar
Camat
mbah sunar


Lokasi : PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation : 62
Join date : 24.10.09

BOSO WALIKAN Empty
PostSubyek: Re: BOSO WALIKAN   BOSO WALIKAN Icon_minitimeSat Apr 24, 2010 2:53 pm

PANYU POYA MUTHE MUTHIG
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas
rizky


Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

BOSO WALIKAN Empty
PostSubyek: Re: BOSO WALIKAN   BOSO WALIKAN Icon_minitimeMon Apr 26, 2010 2:11 pm

mbah sunar wrote:
PANYU POYA MUTHE MUTHIG
tegese opo mbah ;)

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
mbah sunar
Camat
mbah sunar


Lokasi : PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation : 62
Join date : 24.10.09

BOSO WALIKAN Empty
PostSubyek: Re: BOSO WALIKAN   BOSO WALIKAN Icon_minitimeMon Apr 26, 2010 2:14 pm

rizky wrote:
mbah sunar wrote:
PANYU POYA MUTHE MUTHIG
tegese opo mbah ;)

aku ora duwe duwit. begono...
Kembali Ke Atas Go down
sudi pramono
eRTe
sudi pramono


Lokasi : pontianak. kalbar
Reputation : 0
Join date : 17.04.10

BOSO WALIKAN Empty
PostSubyek: Re: BOSO WALIKAN   BOSO WALIKAN Icon_minitimeMon Apr 26, 2010 2:18 pm

ora due duet rasah kondo2. awakku arep melu malah tambah bingung.
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas
rizky


Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

BOSO WALIKAN Empty
PostSubyek: Re: BOSO WALIKAN   BOSO WALIKAN Icon_minitimeMon Apr 26, 2010 3:27 pm

sudi pramono wrote:
ora due duet rasah kondo2. awakku arep melu malah tambah bingung.
yen bingung suale diwalik mbah.. ajib

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
mbah sunar
Camat
mbah sunar


Lokasi : PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation : 62
Join date : 24.10.09

BOSO WALIKAN Empty
PostSubyek: Re: BOSO WALIKAN   BOSO WALIKAN Icon_minitimeTue Apr 27, 2010 2:51 pm

DNGESU HABAY = mlebu pasar
Kembali Ke Atas Go down
dwikoe
Camat
dwikoe


Lokasi : cedak kebun Raya Bogor
Reputation : 1
Join date : 19.06.08

BOSO WALIKAN Empty
PostSubyek: Re: BOSO WALIKAN   BOSO WALIKAN Icon_minitimeTue Apr 27, 2010 7:56 pm

ha na ca ra ka

da ta sa wa la



po dho ja ya nya

mo go bo tho ngo


nek sing arep nulis dho walik'en
bait pertama untuk baris ke tiga, bait kedua untuk bait keempat
1 untuk 3
2 untuk 4
3 untuk 1
4 untuk 2

conto DAB = MAS
DA berada di bait kedua lajur 1, sehingga dibaca sama dengan urutan bait ke empat, lajur 1
Bo berada di bait ke empat lajur ke 3, dibaca sama dengan bait ke 2 lajur ke 3
karena Bo yang diambil hanya huruf B, maka MO juga hanya diambil huruf M'nya
Kembali Ke Atas Go down
http://www.elsppat.or.id
rizky
Pengawas
rizky


Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

BOSO WALIKAN Empty
PostSubyek: Re: BOSO WALIKAN   BOSO WALIKAN Icon_minitimeWed Apr 28, 2010 9:39 am

"dwikoe" :l0(())((: terkesima aku penjelasanmu terkait dengan boso walikan iki.
ning dak karep ake mugo2 gur bosone thok!!!! sing kwalik, huwonge hura melu kwalik BOSO WALIKAN 99474

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
dwikoe
Camat
dwikoe


Lokasi : cedak kebun Raya Bogor
Reputation : 1
Join date : 19.06.08

BOSO WALIKAN Empty
PostSubyek: Re: BOSO WALIKAN   BOSO WALIKAN Icon_minitimeWed Apr 28, 2010 11:07 am

uwonge wies kewolak-kewalik seko mbiyen..

rodo angel yen arep diformat ulang....
Kembali Ke Atas Go down
http://www.elsppat.or.id
rizky
Pengawas
rizky


Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

BOSO WALIKAN Empty
PostSubyek: Re: BOSO WALIKAN   BOSO WALIKAN Icon_minitimeWed Apr 28, 2010 11:47 am

ning kok ono tembunge RODO ki brarti sih ono harapan iso... :))0*:
**kepepet jur mekso**

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
mbah sunar
Camat
mbah sunar


Lokasi : PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation : 62
Join date : 24.10.09

BOSO WALIKAN Empty
PostSubyek: Re: BOSO WALIKAN   BOSO WALIKAN Icon_minitimeWed Apr 28, 2010 12:48 pm

YONO PALENG = rodo angel
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas
rizky


Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

BOSO WALIKAN Empty
PostSubyek: Re: BOSO WALIKAN   BOSO WALIKAN Icon_minitimeThu Apr 29, 2010 8:50 am

wis aku menyerah bae lah...
hura mudheng tambah yoiyo kye inyong ngakakk
Ning apuik kye kudu dilestarikan bener kye bahasa kye ajib

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
mbah sunar
Camat
mbah sunar


Lokasi : PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation : 62
Join date : 24.10.09

BOSO WALIKAN Empty
PostSubyek: Re: BOSO WALIKAN   BOSO WALIKAN Icon_minitimeFri Apr 30, 2010 1:22 pm

DALADH DAB = mangan mas
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas
rizky


Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

BOSO WALIKAN Empty
PostSubyek: Re: BOSO WALIKAN   BOSO WALIKAN Icon_minitimeFri Apr 30, 2010 3:59 pm

mbah sunar wrote:
DALADH DAB = mangan mas
Wis wareg :!@#@!:

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
mbah sunar
Camat
mbah sunar


Lokasi : PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation : 62
Join date : 24.10.09

BOSO WALIKAN Empty
PostSubyek: Re: BOSO WALIKAN   BOSO WALIKAN Icon_minitimeWed May 05, 2010 3:15 pm

DALAD PAHA DAB = mangan apa mas
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas
rizky


Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

BOSO WALIKAN Empty
PostSubyek: Re: BOSO WALIKAN   BOSO WALIKAN Icon_minitimeWed May 05, 2010 5:44 pm

mbah sunar wrote:
DALAD PAHA DAB = mangan apa mas
DALAD YADHU

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
mbah sunar
Camat
mbah sunar


Lokasi : PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation : 62
Join date : 24.10.09

BOSO WALIKAN Empty
PostSubyek: Re: BOSO WALIKAN   BOSO WALIKAN Icon_minitimeThu May 06, 2010 2:08 pm

POYA KADSUL DAB = ora nyambung mas
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas
rizky


Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

BOSO WALIKAN Empty
PostSubyek: Re: BOSO WALIKAN   BOSO WALIKAN Icon_minitimeSat May 08, 2010 11:30 am

yen gak nyambung golekke wae tali... ngakakk ngakakk
iseh durung mudeng aku, tapi tetep penasaran

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene


Terakhir diubah oleh rizky tanggal Mon May 10, 2010 9:12 am, total 1 kali diubah
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
mbah sunar
Camat
mbah sunar


Lokasi : PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation : 62
Join date : 24.10.09

BOSO WALIKAN Empty
PostSubyek: Re: BOSO WALIKAN   BOSO WALIKAN Icon_minitimeSat May 08, 2010 11:38 am

GANGI MAMUL THAPE = tali dadung wae
Kembali Ke Atas Go down
mbah sunar
Camat
mbah sunar


Lokasi : PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation : 62
Join date : 24.10.09

BOSO WALIKAN Empty
PostSubyek: Re: BOSO WALIKAN   BOSO WALIKAN Icon_minitimeTue May 11, 2010 4:01 pm

NIGEYUBNYE RO = diteruske yo
Kembali Ke Atas Go down
mbah sunar
Camat
mbah sunar


Lokasi : PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation : 62
Join date : 24.10.09

BOSO WALIKAN Empty
PostSubyek: Re: BOSO WALIKAN   BOSO WALIKAN Icon_minitimeSat May 15, 2010 12:58 pm

THIB CUMET = wis judeg
Kembali Ke Atas Go down
Sponsored content





BOSO WALIKAN Empty
PostSubyek: Re: BOSO WALIKAN   BOSO WALIKAN Icon_minitime

Kembali Ke Atas Go down
 
BOSO WALIKAN
Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 2Pilih halaman : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» latihan boso kromo
» Kawruh BOSO Pitutur
» GEGURITAN (puisi boso jowo)
» Dakwah di Musholla AS-Salamah Walikan Pulutan Wonosari Gunungkidul
» kenapa boso jowo sepi ki

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: IT GADGET & EDU CORNER :: Boso Jowo-
Navigasi: