FKOGK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKPencarianPendaftaranLogin


 

 serat centini

Go down 
+2
Wonosingo Ngali Kidul
akhmad subekti
6 posters
PengirimMessage
akhmad subekti
Koordinator
akhmad subekti


Lokasi : wonosari
Reputation : 3
Join date : 30.03.08

serat centini Empty
PostSubyek: serat centini   serat centini Icon_minitimeThu Apr 10, 2008 2:27 pm

Bêbuka

wahyaning arda rubeda

ki pujangga amengêti

mêsu cipta mati raga

mudhar warananing gaib

sasmita sakalir

ruwêding sarwa pakewuh

wiwaling kang warana

dadi badaling Hyang Widdhi

amêdharakên paribawaning bawana



Mangkya darajating praja

kawuryan wus sunyaruri
rurah pangrehing ukara

karana tanpa palupi

ponang paramengkawi

kawilêting tyas malatkung

kongas kasudranira

tidhêm tandhaning dumadi

ardayengrat dening karoban rubeda



Ratune ratu utama

patihe patih linuwih

pra nayaka tyas raharja,

parandene tan dadi,
paliyasing kalabêndu,
malah sangking andadra,
rubeda kang ngrêribêdi,
beda-beda ardane wong sanagara.



Katatangi tangisira

sira sang paramengkawi
kawilêting tyas duhkita
katamaning reh wirangi
dening upaya sandi
sumaruna anarawung
pangimur manuara
met pamrih melik pakolih
têmah suha ing karsa tanpa wêweka



Dhasar karoban pawarta

babaratan ujar lamis
pinudya dadya pangarsa
wêkasan malah kawuri

yen pinikir sayêkti
pedah apa aneng ngayun
andhêdhêr kaluputan
siniraman banyu lali
lamun tuwuh dadi kêkêmbanganing beka



Ujar paniti sastra

awawarah asung peling

ing jaman kêneng musibat
wong ambêk jatmika kontit
mangkono yen niteni
pedah apa mituhu
pawarta alawora
mundhak angraranta ati
angur baya ngikêta cariteng kuna



Kêni kinarya darsana

panglimang ala lan bêcik
sayêkti akeh kewala
lalakon kang dadi tamsil

masalahing ngaurip

wahananira tinêmu

têmahan anarima

mupus papasthening takdir
puluh-puluh anglakoni kaelokan





Amênangi jaman edan

ewuh aya ing pambudi

melu edan nora tahan

yen tan milu anglakoni

boya kaduman melik

kalirên wêkasanipun
dilalah karsa Allah
bêgja-bêgjane kang lali
luwih bêgja kang eling lawan waspada



Samono uga babasan

padu-padune kepêngin

nggih mekotên Paman Dhoblang
bener ingkang angarani
nanging sajroning batin
sajatine nyamut-nyamut
wis tuwa arêp apa
muhung mahasaning ngasêpi
supayantuk parimarmaning Hyang Suksma



Beda lamun kang wus santosa

kinarilan ing Hyang Widdhi

satiba malanganeya

tan susah ngupaya kasil

saking mangunah prapti
Pangeran paring pitulung

mara samaning titah
rupa sabarang pakolih

parandene masih tabêri iktiyar



Sakadare linakonan

mung tumindak mara ati
anggêr tan dadi prakara
karana wirayat muni
iktiyar iku yêkti
pamilihe reh rahayu
sinambi budi daya
kanthi awas lawan eling
kang kaesthi antuka parmaning Suksma





Ya Allah ya Rasulullah

kang sipat murah lan asih
mugi-mugi aparinga
pitulung ingkang nartani
ing alam awal akir
dumunung in gêsang ulun
mangkya sampun awrêdha
ing wêkasan kadi pundi
mila mugi wontêna pitulung Tuhan




Sagêda sabar santosa

mati sajroning ngaurip
kalising reh aru-ara
murka angkara sumingkir
tarlen mêlêng malatsih
sanityaseng tyas mamasuh
badharing sapu dhêndha
antuk mayar sawatawis
borong angga suwarga mesi martaya
Kembali Ke Atas Go down
http://wasiat.multiply.com
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
Wonosingo Ngali Kidul


Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

serat centini Empty
PostSubyek: Re: serat centini   serat centini Icon_minitimeFri May 16, 2008 1:47 pm

Mas subekti ngomong njenengan gadah Centhini sing tuisan tangan mboten.....

lengkap lho....
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
gimbik
Pengawas
gimbik


Lokasi : Nori One
Reputation : 6
Join date : 04.03.08

serat centini Empty
PostSubyek: Re: serat centini   serat centini Icon_minitimeTue May 20, 2008 5:38 am

nyuwun Copyanipun angsal Mboten?

_________________
I know the Lord will make a way for me
Mampir Dunk==> Bola
Disini Juga ==> Site
OK Zone ===> Blog
Dengerin Lagunya ===>> my world
Kembali Ke Atas Go down
http://profiles.friendster.com/imbik
akhmad subekti
Koordinator
akhmad subekti


Lokasi : wonosari
Reputation : 3
Join date : 30.03.08

serat centini Empty
PostSubyek: Re: serat centini   serat centini Icon_minitimeSun Jul 06, 2008 1:12 am

gimbik wrote:
nyuwun Copyanipun angsal Mboten?


mboten gadah mas niki mawon angsale saking google gak boleh gak boleh gak boleh gak boleh
Kembali Ke Atas Go down
http://wasiat.multiply.com
Ipung Purwanto
Camat
Ipung Purwanto


Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

serat centini Empty
PostSubyek: Re: serat centini   serat centini Icon_minitimeTue Aug 12, 2008 11:29 am

Datane oke...Ono meneh ra mas..dilanjut ...
Kembali Ke Atas Go down
Wonosingo Ngali Kidul
Pengawas
Wonosingo Ngali Kidul


Lokasi : Gunungkidul
Reputation : 20
Join date : 06.05.08

serat centini Empty
PostSubyek: Re: serat centini   serat centini Icon_minitimeTue Aug 12, 2008 12:29 pm

Wah Serat Centhini ki asline ono 12 Bab, sing marai kuwi sejarahe Syekh Amongrogo lan Tambangraras.
Nek garis2 besare wae ono, ning yo d upload disik...
Nek tuku buku, biasane ning toko buku2 langka...lan regane wae wis larang banget jeee...
Kembali Ke Atas Go down
https://www.facebook.com/mahesatunggalika
Ipung Purwanto
Camat
Ipung Purwanto


Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

serat centini Empty
PostSubyek: Re: serat centini   serat centini Icon_minitimeTue Aug 12, 2008 2:40 pm

wah nek ngono di foto copy wae mas...munkin lebih irit.hee...heee
Lha wong asline wae ono ra...? haa.hee
Kembali Ke Atas Go down
Pardjimin
Presidium
Pardjimin


Lokasi : Blekasi - DjogDja - GK - Semin - Karang Sari
Reputation : 10
Join date : 14.03.08

serat centini Empty
PostSubyek: Re: serat centini   serat centini Icon_minitimeTue Aug 12, 2008 3:45 pm

koq aku ra paham yo, mbok di wenehi ngerti aku kih..

_________________
MPAN NGGO PAPAN

http://pardjimin.wordpress.com/
Kembali Ke Atas Go down
http://pardjimin.wordpress.com
Ipung Purwanto
Camat
Ipung Purwanto


Lokasi : Lubang Buaya Jaktim
Reputation : 5
Join date : 08.03.08

serat centini Empty
PostSubyek: Re: serat centini   serat centini Icon_minitimeMon Sep 08, 2008 6:33 pm

Opone mas sing kurang jelas...?
nek men jelas...dho mangan karo ngombe susu jahe...yo??...walah2..mak nyuuussss...!!! :h: :h: :h:
Kembali Ke Atas Go down
kakyo29433
Warga
kakyo29433


Lokasi : jakarta
Reputation : 0
Join date : 09.07.09

serat centini Empty
PostSubyek: Re: serat centini   serat centini Icon_minitimeSat Jul 18, 2009 12:31 am

Ipung Purwanto wrote:
Opone mas sing kurang jelas...?
nek men jelas...dho mangan karo ngombe susu jahe...yo??...walah2..mak nyuuussss...!!! :h: :h: :h:

dientosi kemawon para sedherek, bukunipun bakalan medal, nembe"dialih bahasakan " teng b.Ind kaliyan tiyang ugm, seraching mawon nggangge"om Google-serat centini elisabeth"

suwun...
Kembali Ke Atas Go down
Sponsored content





serat centini Empty
PostSubyek: Re: serat centini   serat centini Icon_minitime

Kembali Ke Atas Go down
 
serat centini
Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1
 Similar topics
-
» SERAT WEDHATAMA,.Pupuh 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: IT GADGET & EDU CORNER :: Boso Jowo-
Navigasi: