FKOGK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKPencarianPendaftaranLogin


 

 latihan boso kromo

Go down 
+19
rizky
Lanang168
siwid
Agus susanto1999
must_ed
Den Ayu
tomb
fitrah diyana
markus basuki
Pak De
japrax
rmlodang
siti rahayu
Prexndes
Ipung Purwanto
SAPTO SARDIYANTO
Wonosingo Ngali Kidul
4lief4
laregunungselatan
23 posters
Pilih halaman : Previous  1, 2, 3
PengirimMessage
laregunungselatan
Lurah
laregunungselatan


Lokasi : NEGERI GINGSENG
Reputation : 1
Join date : 16.06.08

latihan boso kromo - Page 3 Empty
PostSubyek: latihan boso kromo   latihan boso kromo - Page 3 Icon_minitimeWed Jun 25, 2008 8:13 pm

First topic message reminder :

sedulur mbok ak khi di ajari boso kromo ben reti,,,ak gak iso blas jee sok nak nembunganake calon morotuo pye juran...ak di warai yo sedulurrr

_________________
latihan boso kromo - Page 3 HAS
Kembali Ke Atas Go down
http://profiles.friendster.com/laregunungselatan

PengirimMessage
Prexndes
Koordinator



Join date : 25.04.08

latihan boso kromo - Page 3 Empty
PostSubyek: Re: latihan boso kromo   latihan boso kromo - Page 3 Icon_minitimeSun Jun 21, 2009 12:43 pm

markus basuki wrote:
Wonten cathetan sekedhik :
Basa Jawi kathah ngangge "akhiran" legena : sawa, bapa, tawa lsp.

Seratan ingkang leres ngangge a. Yen ngangge o - diwaos o : sowo, bopo.

Cobi pungatosaken :

Sirahku lara (sakit).
Ana sing nulis : Sirahku loro.
Apa ya tumon wong kok sirahe loro? (dua)


nopo njih mekaten mas?

menawi kulo, tulisan lan maosipun kedah dipun jumbuh'aken kaliyan kabetahan mas.

ning njih monggo kerso kemawon dumateng kadang sedoyo.


monggo dipun lajengaken............


Terakhir diubah oleh Prexndes tanggal Thu Aug 27, 2009 6:46 pm, total 1 kali diubah
Kembali Ke Atas Go down
Agus susanto1999
KorLap



Join date : 23.05.09

latihan boso kromo - Page 3 Empty
PostSubyek: Re: latihan boso kromo   latihan boso kromo - Page 3 Icon_minitimeSun Jun 21, 2009 3:03 pm

aku bisa bahasa jowo tapi gak iso boso
Kembali Ke Atas Go down
siwid
Donatur



Join date : 04.04.08

latihan boso kromo - Page 3 Empty
PostSubyek: Re: latihan boso kromo   latihan boso kromo - Page 3 Icon_minitimeSun Jun 21, 2009 8:11 pm

nyimak Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
Lanang168
Lurah



Join date : 16.07.09

latihan boso kromo - Page 3 Empty
PostSubyek: Re: latihan boso kromo   latihan boso kromo - Page 3 Icon_minitimeSat Jul 18, 2009 4:43 am

Prexndes wrote:
markus basuki wrote:
Wonten cathetan sekedhik :
Basa Jawi kathah ngangge "akhiran" legena : sawa, bapa, tawa lsp.

Seratan ingkang leres ngangge a. Yen ngangge o - diwaos o : sowo, bopo.

Cobi pungatosaken :

Sirahku lara (sakit).
Ana sing nulis : Sirahku loro.
Apa ya tumon wong kok sirahe loro? (dua)


nopo njih mekaten mas?

menawi kulo, tulisan lan wacanipun kedah dipun jumbuh'aken kaliyan kabetahan mas.

ning njih monggo kerso kemawon dumateng kadang sedoyo.


monggo dipun lajengaken............

kemutan rikala dalem taksih SD, kados leres ngendikane Bapa Basuki.
"O" kados ; "moto" (eye), "loro" (ill), "piro" (how much) dipun serat ngagem "A" ; "mata", "lara" lan "pira".
Nanging "O" kados ; "kebo", "bojo", "bodo" tetep dipun serat ngagem "O"

sumangga kalejengaken, dalem nderek nyimak lan sinau
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas



Join date : 24.08.09

latihan boso kromo - Page 3 Empty
PostSubyek: Re: latihan boso kromo   latihan boso kromo - Page 3 Icon_minitimeThu Aug 27, 2009 5:25 pm

must_ed wrote:
mboten sah bingung dhimas.... anggenipun menggalih mboten sah awrat2... samangke kita sesarengan nyinau..... kagem ingkang sampun pana mangga anggenipun nggulawenthah kadang wredha mudha... supados boso jawi punika tansah lestantun.... ajib ajib
*kawulo ajeng tangklet njih... menawi awrat2 puniko artosipun punopo njih..?
*.."samangke kita sesarengan nyinau".. => Buah semangka..?
*... kagem ingkang sampun pana.. "pana" => ngerti nopo injih..?

Cekap semanten anggen kawulo nyimak, mbok bilih wonten kasar-kasuring anggen kawulo komentar...'hayah komentar ki kromone opo :oops:'..njih nyuwun dipun koreksi ngakak
Welah dalah tambah blepotan latihan boso kromo - Page 3 99474 ngakak
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
mas roso
Koordinator



Join date : 08.06.09

latihan boso kromo - Page 3 Empty
PostSubyek: Re: latihan boso kromo   latihan boso kromo - Page 3 Icon_minitimeThu Aug 27, 2009 5:32 pm

Heuk Luk Nun...Wonten Dawuh...Romo...
Kembali Ke Atas Go down
case_me
KorLap



Join date : 06.06.08

latihan boso kromo - Page 3 Empty
PostSubyek: Re: latihan boso kromo   latihan boso kromo - Page 3 Icon_minitimeThu Aug 27, 2009 6:43 pm

namung nderek nyimak kemawon...mboten saget menawi nyerat engkang kathah2...
Kembali Ke Atas Go down
http://www.kiezme.wordpress.com
Prexndes
Koordinator



Join date : 25.04.08

latihan boso kromo - Page 3 Empty
PostSubyek: Re: latihan boso kromo   latihan boso kromo - Page 3 Icon_minitimeThu Aug 27, 2009 6:55 pm

Monnggo kadang FKOG, pun lajengaken

( sepi temen )
Kembali Ke Atas Go down
rmlodang
Camat



Join date : 12.08.08

latihan boso kromo - Page 3 Empty
PostSubyek: Re: latihan boso kromo   latihan boso kromo - Page 3 Icon_minitimeThu Aug 27, 2009 10:16 pm

Nuwun kepareng matur wonten ngarsanipun Kang Mas Prie, sak derengipun kawulo nyuwun samudero pangaksami ambukbilih anggen kawulo matur wonten sak ngajeng panjenengan mboten amranani ing penggalih, tadah deduko ingkang amurmat.....
Kembali Ke Atas Go down
http://maryoto_metal@yahoo.com
Prexndes
Koordinator
Prexndes


Reputation : 4
Join date : 25.04.08

latihan boso kromo - Page 3 Empty
PostSubyek: Re: latihan boso kromo   latihan boso kromo - Page 3 Icon_minitimeFri Aug 28, 2009 1:57 am

Wuaduw....

kang Lodhang . . .
Kembali Ke Atas Go down
must_ed
Koordinator
must_ed


Lokasi : kaki gunung singa
Reputation : 8
Join date : 24.01.09

latihan boso kromo - Page 3 Empty
PostSubyek: Re: latihan boso kromo   latihan boso kromo - Page 3 Icon_minitimeFri Aug 28, 2009 12:47 pm

rmlodang wrote:
Nuwun kepareng matur wonten ngarsanipun Kang Mas Prie, sak derengipun kawulo nyuwun samudero pangaksami ambukbilih anggen kawulo matur wonten sak ngajeng panjenengan mboten amranani ing penggalih, tadah deduko ingkang amurmat.....

kasumanggaaken anggenipun badhe ngendika.... kok mboten dipun terasaken... wonten kersa menapa dhimas??? sajake kok le penting sanget....

_________________
BOCAH NDESO ARANG NGERTI KUTHO
Kembali Ke Atas Go down
rmlodang
Camat
rmlodang


Lokasi : Kayangan junggring saloko.
Reputation : 12
Join date : 12.08.08

latihan boso kromo - Page 3 Empty
PostSubyek: Re: latihan boso kromo   latihan boso kromo - Page 3 Icon_minitimeFri Aug 28, 2009 8:07 pm

must_ed wrote:
rmlodang wrote:
Nuwun kepareng matur wonten ngarsanipun Kang Mas Prie, sak derengipun kawulo nyuwun samudero pangaksami ambukbilih anggen kawulo matur wonten sak ngajeng panjenengan mboten amranani ing penggalih, tadah deduko ingkang amurmat.....

kasumanggaaken anggenipun badhe ngendika.... kok mboten dipun terasaken... wonten kersa menapa dhimas??? sajake kok le penting sanget....

Sumelo atur..kulo sowan dateng dalem panjenengan dalem sepindah silaturohmi lan ugi nuwene kasugengan dalem, dalah ingkang ongko kalih kulo sowan mriki bade matur dumateng panjenengan menawi dipun keparengaken putro putri panjenengan dalem badhe kulo ajak gesang bebrayan. Nyuwun sewu menawi atur kawulo dumateng panjenengan kirang mranani ing penggalih....
Kembali Ke Atas Go down
http://maryoto_metal@yahoo.com
ogaduwe
Warga
ogaduwe


Lokasi : Semarang
Reputation : 0
Join date : 17.09.09

latihan boso kromo - Page 3 Empty
PostSubyek: Re: latihan boso kromo   latihan boso kromo - Page 3 Icon_minitimeThu Sep 17, 2009 3:33 pm

Salam Kenal

Carane sinau boso kromo piye to?
Maca neng kene malah mumet je

________________________________________
tiyang jawi namung gede teng jakarta
Kembali Ke Atas Go down
mbah sunar
Camat
mbah sunar


Lokasi : PURI MEKAR RAJEG TNG
Reputation : 62
Join date : 24.10.09

latihan boso kromo - Page 3 Empty
PostSubyek: Re: latihan boso kromo   latihan boso kromo - Page 3 Icon_minitimeWed Nov 10, 2010 7:39 pm

ogaduwe wrote:
Salam Kenal

Carane sinau boso kromo piye to?
Maca neng kene malah mumet je
dipun kerik punapa dipun blonyo balsem, kerasnipun mboten mumet.
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas
rizky


Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

latihan boso kromo - Page 3 Empty
PostSubyek: Re: latihan boso kromo   latihan boso kromo - Page 3 Icon_minitimeFri Nov 12, 2010 10:54 pm

mbah sunar wrote:
ogaduwe wrote:
Salam Kenal

Carane sinau boso kromo piye to?
Maca neng kene malah mumet je
dipun kerik punapa dipun blonyo balsem, kerasnipun mboten mumet.
cobi njenengan ngemut jempolan suku kaping tigo, mengke lak saras

_________________
Ampiranku
FBku Gonku cangkruk kene
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
Sponsored content





latihan boso kromo - Page 3 Empty
PostSubyek: Re: latihan boso kromo   latihan boso kromo - Page 3 Icon_minitime

Kembali Ke Atas Go down
 
latihan boso kromo
Kembali Ke Atas 
Halaman 3 dari 3Pilih halaman : Previous  1, 2, 3
 Similar topics
-
» sinau / latihan boso jowo
» Kromo inggil(boso alus Gunung kidul )paling alus se DIY
» boso djowo luwih ringkes tinimbang boso inggris,
» Kromo inggil
» Kromo Inggil

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: IT GADGET & EDU CORNER :: Boso Jowo-
Navigasi: